mariemedstortm

Alla inlägg under januari 2013

Av Marie Gulliksson - 14 januari 2013 21:11

Det kom inatt.. Det första gnället. Innan dess har vi varit fruktansvärt bortskämda med bra sömn. Thilda hade lite svårt att komma till ro inatt. Hon vaknade när klockan var halv två ungefär, då var det matdags. Hon åt, men vart inte riktigt nöjd efteråt. Så det vart mycket tuttande under nattens långa timmar. Men det var helt okej ändå. Efter ett tag somnade hon. Jag hade vid den tiden gått ut och lagt mig i soffan framför tvn, för att inte störa varken Daniel eller Molly. Till slut somnade hon som sagt.. Det gjorde däremot inte jag. Jag var hur trött som helst, men kunde inte förmå mig att somna.. Efter ett par timmar lyckades jag, men då vaknade Thilda istället. Så det blev inte mycket sömn inatt inte.

Som tur var så somnade hon om efter lite mat på morgonen. Så då fick jag min sömn också. Men jag har inte kört i många knop idag för det. Orken har inte funnits där. Nya tag imorgon! Då ska Molly tillbaka till dagis efter det extra långa uppehållet. Hon är supertaggad! :)

Av Marie Gulliksson - 12 januari 2013 11:05

I förra inlägget var jag ju orolig över att det skulle bli en lång natt, natten till igår eftersom Thilda sov så himla mycket på dagen. Men det var ingen fara på taket. Hon vaknade en gång för att få i sig lite mat. Annars sov hon hela natten! Lyx må jag säga.

Det var ingen fara med pelletspannan heller. Daniel känner en som installerar och lagar såna pannor, så han kom hit redan igår morse. Han konstaterade att det var överhettningsskyddet som hade gått in. Då slår pannan igen.. Så det var bara att återställa den och nu har vi värme i huset igen. Skönt att det inte var nåt värre.. Såg bara ordet DYRT blinka med stora röda bokstäver framför mig när Daniel kom och sa att pannan hade lagt av.... Men nu löste det sig fint!

Igår kom brorsan med familj på besök också. Ungarna härjade runt som vanligt, skrik och stoj hela kvällen! Dock smet jag, Daniel, Molly och Thilda iväg en sväng vid fem. Kalas hos farmor väntade. Hon fyllde år i onsdags, så vi firade henne igår. Hon hade gjort världens godaste tårta! Som jag så klart åt alldeles för mycket av. Hej illamående!

Idag blir det inte mycket som händer. Nowa och Molly har precis åkt iväg med farfar/morfar och Ywonne på julgransskakning i Karlstad. Det var två glada barn som åkte med dom i bilen förut :)

Av Marie Gulliksson - 10 januari 2013 22:54

Trippen till våra respektive jobb idag tog ca tre timmar. Thilda sov hela tiden, plus en stund till när vi kom hem. Sen har hon varit vaken kanske tio minuter sammanlagt från dess vi kom hem till och med nu. Nu ligger hon och snosar och snarkar också. Så vi får väl se hur natten blir. Lång skulle jag gissa. Men den som lever får se! Förhoppningsvis så är hon fortfarande trött när hon vaknar och vill ha lite mat sen.

Nu till nåt mindre kul.. Vår pelletspanna har lagt av!! Det kommer en kille imorgon och ska kolla upp vad felet är. Hoppas det blir så billigt som det bara går! Behöver inte fler utgifter.. Hej då pengar! Håll tummarna för oss imorgon förmiddag.

Av Marie Gulliksson - 10 januari 2013 13:13

Då är vi på väg in till stan hela familjen. Först ett besök på Daniels jobb och sen vidare till mitt jobb. Spännande!

Annars har det inte hänt så mycket. Thilda har fått lite svårare att sova på nätterna. Eller somnar gör hon, men när jag ska lägga ner henne så vaknar hon nästan varje gång. Så inatt slutade det med att hon låg på min arm och sov. Hoppas det vänder tillbaka till föregående nätter, som har varit strålande när det gäller god nattsömn.

Av Marie Gulliksson - 9 januari 2013 23:45

Jo.. Idag var det ju beräknat att Thilda skulle komma - egentligen. Men istället för att bara vara några timmar gammal, så blir hon ju en vecka idag. 7 dagar har vi haft det lilla knytet och vi älskar henne mer för varje dag, timme och minut som går. Underbara människa!

Hon firade för övrigt sina sju dagar med att bajsa ner hela sig själv och halva sin mamma. Great!

Av Marie Gulliksson - 9 januari 2013 19:50

Nu har det hänt någonting, antingen ute på stora vägen utanför oss eller i nåt av grannhusen. Det är brandbilar och polisbilar överallt. Blåljus överallt! Hoppas att det inte är nånting allvarligt bara..

Jag kom precis upp från tvättstugan och Daniel låg med Thilda i soffan och halvsov. Molly kom springandes och mötte mig i trappan och sa "det har hänt nånting mamma!" Som sagt.. Hoppas det inte är nånting allvarligt..

Av Marie Gulliksson - 9 januari 2013 16:28

Tänkte börja med att berätta att vi sov fram till halv elva idag! Halv elva! Med två barn i huset.. Det ska inte kunna vara möjligt. Men på något sätt var det möjligt just idag. Tack för det ungar!

Halv två kom en sköterska från BVC på hembesök. Vi satt och pratade ett bra tag, sen var det dags att väga och dittan och dattan. Som jag sa sist så vägde Thilda 3720 gram i fredags vid läkarbesöket. Nu hade hon gått upp till 3910 gram. Vilket var strålande! Så nu vet jag att hon får i sig ordentligt med mat iaf, vilket känns skönt. Men med tanke på att hon är en väldigt nöjd bebis, så kunde jag inte tänka mig annat.

Ska snart bege mig till affären tillsammans med Molly. Bara Thilda vaknar så jag kan ge henne lite käk innan. Annars blir det inte roligt för pappa :)

Just det.. Molly och Thilda var med på nwt;s hemsida häromdan. Mormor som skickat in en bild på dom. Så fina!

Av Marie Gulliksson - 8 januari 2013 22:40

Thilda är lite för snäll mot oss än så länge. Hon sover, äter och bajsar just nu. Världens underbaraste unge! På nätterna fungerar det bra också. Hon vaknar när hon är hungrig, får mat, somnar om. Så just nu är vi ganska nöjda här hemma. Vi får väl se hur länge det håller i sig. Molly hade ju kolik de tre första månaderna, så det är lite skillnad på unge. Nu vet jag inte om det fortfarande kan dyka upp, hon är ju ändå bara 6 dagar gammal. Så jag ropar då inte hej än!

Idag fick vi sova fram till halv tio. Sen blev det lite plock och städ innan vi åkte till pappa/morfar där vi vart bjudna på 2-rätters. Himla mysigt faktiskt! Molly hjälpte mig att få ner granen idag också, så nu har vi börjat lite halvt med att städa bort julen. Känns bra!

Imorgon får vi hembesök av barnmorska från BVC. Ska bli spännande att se om Thilda gått upp nåt i vikt. När hon föddes vägde hon 4005 gram. När vi åkte hem i fredags vägde hon 3720 gram. Så vi får se om vi får nåt bevis imorgon på att hon äter ordentligt.

Nu: lite Ben&Jerrys och sen sängen.
God natt!

Ovido - Quiz & Flashcards