mariemedstortm

Alla inlägg den 25 juni 2013

Av Marie Gulliksson - 25 juni 2013 22:27

Borta bra men hemma bäst har väl aldrig stämt in så bra som idag. Dagen började med att Thilda fick antibiotika kl 8. Efter en stund var det dags för läkarna att gå ronden. För övrigt, så måste jag ha missuppfattat läkaren igår, då jag tyckte att hon sa att det VAR urinvägsinfektion som Thilda hade. Men det har hela tiden handlat om en MISSTÄNKT urinvägsinfektion.. vilket är två helt olika saker förstås. Nu trodde de alltså inte att det var det, pga att det var såpass lite tarmbakterier i urinprovet för att det skulle kunna vara det. Men det var fortfarande inte helt uteslutet.


Nu var planen att ta nya blodprover, för att se om värdena hade gått ner. Vi fick svar lite senare och det visade sig att det hade vänt och proverna hade börjat peka nedåt. Lättnad infann sig omedelbart. Skönt. Nästa plan var lungröntgen - eftersom hostan kommit mer och mer och blivit mer påtaglig. Allt för att utesluta lunginflammation. Och det kunde vi göra.


Efter alla prover och röntgen och dittan och dattan hade klockan hunnit bli 14, men dagen har verkligen gått i ett. Hann NÄSTAN inte bli uttråkad :) Läkaren kom runt 15 och berättade att röntgen såg bra ut och att vi fick åka hem! Lite tudelade känslor faktiskt.. just då iaf. För de visste ju inte vad det var som strulade med Thilda, det hade varit en större lättnad att få åka hem med vetskapen om vad som var galet. Men nu har det iaf vänt ordentligt för henne, plus att hon är feberfri. Så vi kunde ta vårt pick och pack och åka hem. Nu är det flytande antibiotika som gäller morgon och kväll i nio dagar till, sen hoppas jag att bacilluskerna håller sig borta för gott!!


 

Jag och Thilda myste till det framför nyhetsmorgon imorse..   


  

Snart är min, vanligtvis, pigga tjej tillbaka!



Ovido - Quiz & Flashcards