mariemedstortm

Alla inlägg under december 2012

Av Marie Gulliksson - 24 december 2012 01:27

Precis i detta nu är klockan 01:14. Vad gör jag vaken?! Jag har precis slagit in alla klappar, så nu ligger de fint under granen. Men jag hann inte riktigt med allt jag ville hinna med idag. Det som HAR hunnits med är städ och plock, bak av både knäck och chokladbollar, vi har lagat en del av maten, flyttat in lilla matsalsbordet i vardagsrummet för att få upp det nygamla nymålade köksbordet in i matsalen! Men mesta delen av dagen har bestått av städ och plock. Inte hann jag färdigt heller.. Damma, dammsuga och skura står kvar på listan.

Vi ska ju fira jul hemma hos oss i år, det har jag kanske inte berättat. Jag tycker annars att det är ganska bökigt att åka runt på julafton, så tyckte att det skulle bli skönt att det kommer folk till oss istället. Men nu har ju alla måsten dykt upp istället? Och många gånger har jag varken ork eller lust till nånting. Då får jag skylla på mitt höggravida tillstånd. Men jag gillar det inte.

Daniel har jour den här veckan och just nu VRÄKER snön ner. Så vi får väl se om jag får stå själv med både städning och matlagning imorgon förmiddag. Och en treåring som vill bli underhållen. Vad har jag gett mig in på? Sa till en kompis förut att jag känner på mig att lilltjejen kommer komma i mellandagarna. Om Daniel får iväg och jobba imorgon och jag får vara själv på förmiddagen innan alla kommer tror jag på det än mer!

GOD JUL!!

Av Marie Gulliksson - 22 december 2012 00:59

Tidiga klappar dessutom. Som jag har öppnat, skäms. Men klappar som är från jobbet FÅR man öppna i förtid tycker jag!

Ibland är det väldigt bra att vara anställd av ett bemanningsföretag. För vi får julklapp både därifrån och från NaturaMed. Från Staffup fick jag bodybutter, bodyscrub och duschcreme. Riktig lyx! Luktar riktigt gott! Luktar inte för starkt heller, så den klappen vart toppen. Från NaturaMed fick vi handdukar från Hamptons. Ett väldigt fint märke! Vi fick sängkläder från samma märke förra året, som jag ligger och myser i just nu. Jag gillar det! Tror handdukarna kommer vara minst lika bra :)

Molly kom hem med två paket till mig och Daniel igår, som hon gjort på dagis. Inslagna och allt, men det var så klart viktigt att vi inte skulle öppna det förrän på julafton! Hon har dock redan berättat vad det är för nånting, hehe. Sötnosen!

Efter jobbet idag drog jag mig så snabbt jag bara kunde till Bergvik för att fixa de sista julklapparna. Jag hann med mycket! Hann till och med in på Ikea en snabbis. Dock glömde jag en del på Ikea, så får bli att åka dit imorgon igen. Suck! Kom på en julklapp till till Molly också, så en sväng till Toys'R'us får det bli också. Sen till Willys för att handla julmaten.

Om vi har mycket att göra i helgen? Nähä?! Just nu undrar man bara hur man ska hinna med allt.. Och orka allt! Men den som vill - KAN!

Idag är det 18 dagar kvar till BF!

Av Marie Gulliksson - 20 december 2012 12:28

Efter jobbet idag ska jag till CSK och hälsa på brorsan, som fortfarande ligger kvar där. Dock såg proverna bättre ut när jag pratade med honom förut, så han får antagligen åka hem imorgon. Men fortfarande vila vila vila som gäller!

Igår eftermiddag åkte vi i familjen till min pappa en sväng. De håller på och gör om köket, så Daniel skulle hjälpa honom att sätta upp lite skåp och dona. Resultatet blev hur bra som helst!

Jaha.. Imorgon gör jag min sista dag på NMP för ett tag framöver. Jag trodde inte att jag skulle orka jobba så länge som jag har gjort nu. Men det har gått riktigt bra faktiskt. Vissa dagar har man ju haft ondare än andra, men det har ändå funkat bra. Känns lite vemodigt att sluta faktiskt.. Kommer sakna göbbera :) men jag kommer ju tillbaka! Tur det ändå, så man får lite pli på dom! :)

Av Marie Gulliksson - 18 december 2012 21:41

När klockan var halv sex imorse vaknade jag av att min telefon ringde. Det var min syster. Min första tanke var, så klart - nu har det hänt nånting. Det hade jag ju rätt i. Hon berättade att brorsan var på sjukhuset och har nåt problem med hjärtat. Antingen en infarkt eller hjärtmuskelinflammation. Det enda jag hörde var "brorsan, sjukhus, hjärtat". Vilket fick mig att tro det värsta.

Min syster och Daniel fick mig att lugna ner mig lite och jag kunde lyssna ordentligt. Då förstod jag att an mådde ganska bra för tillfället och att det var under kontroll. Jag vart hur som helst väldigt rädd.

Min bror ringde mig lite senare när jag var på jobbet och han lät minst sagt sliten. Han hade fortfarande ont i hjärtat, men sa att det va okej. Han hade inte träffat någon läkare efter första gången när han precis kom in til sjukhuset, så han kunde inte säga mig så mycket. Men han sa att de trodde mer på hjärtmuskelinflammation än en infarkt. Vilket är pest eller kolera.

Nu vet dom att det är hjärtmuskelinflammation det hela handlar om. Vilket är ett virus, som man inte får några mediciner mot. Så det är vila som gäller framöver. Så hoppas jag att han kryar på sig fort! Love you, bro!

Av Marie Gulliksson - 17 december 2012 21:25

Det ringde en man idag och ville komma och titta på soffan som vi la ut på blocket för ett par veckor sen. Han kikade och provsatt och sa "Ja, men då ska jag bara hämta kärran då, så kommer vi och hämtar den." ÄNTLIGEN!! Så nu har vi en soffa mindre i garaget. Hoppas att Sirpa och Kent kan hämta den andra innan jul. Vore skönt att bli av med den också.

Systemet på jobbet kom faktiskt igång innan lunch idag. Så det blev inte den långa dagen som man trodde ändå. Kanske till och med slipper övertid! Det vore ju faktiskt ganska skönt. På tal om ganska skönt... Det vore ganska skönt att få slippa den enorma halsbränna som jag haft sen igår eftermiddag. Har bara haft det på kvällen när jag lagt mig förut.. Inte varje kväll så klart. Men lite då och då. Dagen idag har inte varit kul. Sura uppstötningar och extrem halsbränna hela dagen. Nu verkar det ha lugnat ner sig, men det lär komma när jag lägger mig ner sen.

Känner att jag bara skriver för att skriva av mig nu. Inget intressant för nån av er att läsa. Så nu får det bli godnatt.
Sov gott!

Av Marie Gulliksson - 17 december 2012 09:52

Sitter på jobbet och, ja just det, SITTER! Fel på systemet, så vi kan inte skriva ut några fakturor alls just nu. Så det är dötid deluxe! Så himla typiskt, för den här veckan har vi hur mycket som helst att skriva ut. Så jag gissar att det blir lite övertid nån dag under veckan..

Dagen igår var jäkligt dryg.. Vi gjorde verkligen inget speciellt, så det var nog årets längsta dag tror jag. Dock fick vi lite ströbesök under dagen. Farmor och Kent kom på förmiddagen och Linda och farfar kommit eftermiddagen. Men ändå var det en långsam dag.

Vi får väl se hur länge man blir sittandes här då.. Det kanske inte hoppar igång förrän efter lunch.. Eller kanske inte alls. Då kommer den här måndagen att gå i gårdagens tecken. Dvs långsamt!

Av Marie Gulliksson - 15 december 2012 21:58

Sitter och tittar på sista avsnittet av Så mycket bättre. Helt okej avslutning måste jag säga.. Hur som helst - dagen idag då? Har varit superlugn! Jag och Molly gav oss ut i snöovädret vid lunch för att införskaffa lördagsgodis på Godispalatset och sen ta en sväng till affären också. Fy fasen vilket väder! Galet mycket snö och galet dåligt plogat överallt! Det fick gå i snigelfart.. Men vi klarade oss fint.

Strax efter vi kom hem blev Daniel uppringd av en kille från hans jobb, så han fick iväg och jobba en sväng. Tråkigt på en lördag, men så är det! Jag och Molly började fixa lite här hemma. Har äntligen fått upp gardinerna vi köpte på IKEA förra helgen! Jag är supernöjd, men det var ett rent helvete att få upp dem! Jag var nära att ge upp, men jag vägrade och till slut tog jag mig i kragen. Så nu sitter de där de sitter.

Igår var det ju julbord på Nöjesfabriken med jobbet. Betyg? Fyra av fem stjärnor! Faktiskt. Mest beroende på både maten och showen från Starboys. Har glömt lite hur bra och roliga de verkligen är. En av killarna är så grym på att sjunga, så jag blir helt till mig nästan. Han har en sån här raspig och hes rockröst, men prickar varje ton klockrent! Men de är duktiga allihopa. Märks att de har gjort det i 15 år.

Av Marie Gulliksson - 14 december 2012 08:04

Äntligen fredag! Ska bli tokskönt med helg faktiskt. Ser fram emot den. Dock har vi massor med måsten hemma, vilket jag inte ser fram emot lika mycket. Men jag börjar helgen riktigt bra! Ska på julbord med jobbet ikväll, på Nöjesfabriken. Starboys står för underhållningen, vilket kanske kommer bli lite nostalgiskt. De hade ju ett antal spelningar i Aulan på våran skola när jag gick på gymnasiet. Två av dom har jag till och med haft som vikarie. Pölsa i musik och en av de andra killarna i matte, minsann. Sen får vi väl se hur länge jag orkar vara kvar ikväll.. Brukar inte bli så långvarig på fredagar annars, så vi får se hur det går ikväll.



Efter jobbet åker jag till Malin direkt. Jag får inte träffa henne, tyvärr! Men hon lånar snällt ut sin lägenhet till mig, så jag slipper åka hem till Grums mellan jobbet och julbordet. Kanske till och med hinner med en liten powernap! Tack Malla, du är bäst! 



 




Igår fick jag träffa Julia och Elli en snabbis också. Åkte och hämtade dem efter jobbet, så åkte vi ut till Bergvik då jag skulle köpa lite hårfärg och färg till ögonbrynen. Så slipper jag se ut som en blekfis ikväll. Ville bli lite rödhårig, så köpte en brun med lite rött i. Dock blev det inte så rött som jag ville. Men det blev bra hur som helst. Så det får duga! Ska bli kul att göra sig iordning lite.. på riktigt. Har inte gjort det på ett bra tag, för jag har oftast ingen ork till det. Får väl se till att ta tag i det där egentligen..


Nej, nu kör vi sista timmarna på jobbet inför helgen!

Ovido - Quiz & Flashcards