mariemedstortm

Alla inlägg under december 2012

Av Marie Gulliksson - 13 december 2012 12:31

Jajemen, idag går jag in i vecka 37! Det betyder att det är tre veckor kvar till BF. Det börjar faktiskt närma sig på riktigt nu. Har 6 arbetsdagar kvar också. Känns skitkonstigt. Har ju ändå jobbat här sen augusti 2011. Ett och ett halvt år minsann. Fler år ska det bli också! När jag kommer tillbaka lär det ha hänt en hel del också. Vi ska ju börja sälja läkemedel, som vi ska komma igång med i Januari är det tänkt. Nu är det inte säkert att det hinns med tills dess, men det är planen. Spännande!






Vecka 37 alltså. Jag har en gnagande känsla i kroppen som säger mig att det kommer bli av i slutet av December. Mellan jul och nyår där nån gång. Det spelar ju faktiskt ingen roll.. MEN.. (det kommer alltid ett men:) ) ..man vill ju att det ska bli i början på Januari helst. För hennes skull. För övrigt så är jag inte så säker på att det är en tjej. Jag har varit tveksam länge.. just för att den här graviditeten, i princip, har varit tvärtom om man jämför när jag gick med Molly i magen. Den som lever får se!


  

Av Marie Gulliksson - 12 december 2012 23:07

Ja iaf om man jobbar där jag jobbar.. En vanlig vecka på jobbet ser ut så här: måndagar skickar vi ut produkter till folk i Finland som är abonnenter. Tisdagar skickar vi ut produkter till folk i Sverige som är abonnenter. Onsdag till fredag skickar vi ut prov - alltså prov på produkter till folk som får det för första gången. Till både Sverige och Finland då. Det är en vanlig vecka det. Den här veckan och nästa vecka är ingen vanlig vecka. Imorgon ska vi börja skriva ut abonnemang på Finland igen. Så det blir alltså måndag all over again! Mer att göra helt enkelt!

Nästa vecka blir likadan, fast värre! Tre abonnemang på en vecka + prover + INVENTERING!! Usch. Men allt är för en bra sak! Att vi ska få vara lediga torsdag-fredag under mellandagarna. De klämdagarna som blir alltså. Så det kan jag ta! Alla dagar i veckan :) det betyder också att jag bara har sju arbetsdagar kvar att jobba, istället för nio.

Nog om det nu egentligen.. Det var min tur att lägga Molly idag. Jag stendog där inne i sängen bredvid henne. Undrar vem som somnade först egentligen? Somnade nog runt kvart över åtta och vaknade klockan tio. Efter det har jag hunnit med att hänga lite tvätt, fixa matlåda och göra mig klar för sängen. Nu är det dock dags att knyta sig. Jag lär inte ha några som helst problem att somna, även om jag precis har sovit i två timmar.

Lilltjejen i magen säger godnatt genom att hicka just nu.. Har börjat få mer sammandragningar, eller sk förvärkar nu mera. Är väl ett tecken på att det närmar sig! Bara det håller sig ett litet tag till.. Det håller vi tummarna för!

Godnatt fina ni!

Av Marie Gulliksson - 11 december 2012 21:20

Var lite orolig imorse, över att Molly skulle vara ordentligt sliten på dagis idag. Hon vaknade inatt och hade jordens hostattacker. Hon hostade mellan halv ett och halv tre. Sen hjälpte hostmedicinen äntligen och det blev lugn och ro. Själv hann jag inte ens somna innan hon kom in och la sig hos oss. Var vaken tills hon somnade runt kvart i tre. Lyckades somna runt halv fyra och sen vaknade jag en stund efteråt och undrade vad klockan var.. Då ringde klockan! Bara att gå upp och se glad ut minsann. Molly var en aning svårväckt, vilket inte var så konstigt.

Pga föregående natt så ligger jag nu nyduschad och redo att välkomna John Blund! Känns bra att komma i säng i tid. Jag behöver det!

Efter jobbet idag var det fikadags på Mollys dagis. Satt och fikade med fröknarna medans Molly lekte med Jesper och Lisa som också var kvar. Mysigt ändå :) Molly fick en chokladnalle med sig hem som hon fått av en kompis på dagis. Hon vart himla glad över att få den! Vi hade en mycket nöjd tjej med hem från dagis idag med andra ord!

Nu får John Blund mig att se i kors! Dags att lyda och sluta ögonen. Godnatt alla fina!

Av Marie Gulliksson - 11 december 2012 07:15

Gårdagen var annat än innehållsrik. Jag var helt slut när jag kom hem och Daniel skulle laga maten igår, så jag frågade om jag inte kunde få lägga mig en stund. Vilket jag så klart fick! Jag sov i två timmar iaf. När jag vaknade låg jag och lyssnade på Molly och Daniel som satt och åt mat och pratade vid matbordet. Så himla mysiga!

Varpå min lilla sovstund, så hann jag inte få klart vardagsrummet. Hade varken lust eller ork eller tid till det heller så.. Får väl helt enkelt inse att jag inte borde sätta upp mål för dagarna, eftersom både mitt humör och min ork kan dippa en del. Så så får det bli! Här tar vi varje dag som den kommer. Blir bäst så.

Molly har på sig tomteklänning och tomteluva till dagis idag. De ska gå ett luciatåg och sjunga för alla föräldrar som kommer och kikar på dom. 14.30 skulle de sjunga.. Så både jag och Daniel missar det! Jättetråkigt, men det är iaf drop-in fika fram till 17.15, så lite fika hinner vi med iaf.

Av Marie Gulliksson - 10 december 2012 11:48

Jajemen, då var man tillbaka på jobbet efter en veckas frånvaro! Känns skönt att komma tillbaka till samma gamla rutiner. En vecka är ändå ganska lång tid att vara borta från jobbet. Tre sjukdagar och två VAB-dagar blev det ju. Usch! Att leva på piroger i tre dagar var ingen hit, hehe. Men det var det jag orkade med när jag var sjuk. När jag var hemma med Molly fick jag ju lov att ta mig i kragen och laga ordentlig mat. Kändes inte alls konstigt att komma tillbaks till jobbet, samma gamla ställe som vanligt ;) Jobbar ju bara den här och nästa vecka. Sen är det långledigt som gäller. Men jag lär har saker att göra ändå, om man säger så.. Jag ser fram emot det!


På fredag vankas det julbord med jobbet också. Jag hoppas verkligen att jag orkar med det! Vore en fin avslutning :) Julbordet är på Nöjesfabriken, med Starboys som underhållning. Mmmmmm, JULMAT!! DET är nåt jag längtar efter kan jag säga.. blöbba i mig massa julmat!


Idag ska jag försöka få klart vardagsrummet. Dvs sätta upp gardinerna vi köpte igår. Sen är det bara tavlor som fattas. Sen är det kirrat! Skönt ändå. Är väl där man spenderar mest vaken tid.. där och köket kanske. Så det vore himla trevligt att få det färdigt!


 

Av Marie Gulliksson - 9 december 2012 22:02

Dagen idag har varit ganska lugn. Jag sov ju hos Sirpa ock Kent med Molly, och fick lite sovmorgon. Kent gick upp med Molly vid halv åtta. Jag fick sova till kl nio, sen kom Molly och väckte mig. Då var det dags att gå upp tyckte hon! Hon hade haft superkul hos dom och de hade åkt pulka och härjat på lördagen.

Daniel sov hos en kompis i stan efter utgången igår, så jag och Molly åkte dit vid elva för att hämta honom. Därefter tog vi en tur på IKEA och köpte diverse saker. Vårt vardagsrum har fått sig en förvandling. Ny soffa, nytt soffbord och nya gardiner! Jag älskar det :) Bild kommer efter jag fått upp gardinerna, vilket förhoppningsvis blir imorgon!

Vad har vi ägnat resten av dagen åt då? Ingenting.. Minst sagt. Molly hjälpte mig att packa upp varorna från Ullared. Sen fick jag för mig att packa BB-väskan. Så nu är vi redo! Exakt en månad kvar idag. Helt galet. Om en månad är vi alltså fyra istället för tre.....

Av Marie Gulliksson - 8 december 2012 17:41

Efter en heldag på Gekås, Ullared är jag nu slut som artist. Att vara där som höggravid är ju än mer frustrerande än att vara där bara som man är annars. Ni förstår vad jag menar :) sen är det precis som det brukar vara där.. Folk har ingen respekt för andra människor. Egoister. Jag försöker iaf flytta mig eller göra det lättare för dom som vill förbi mig.. Synd att inte alla tänker så bara.

Jag fick med mig mycket bra och fina grejer! Jag är riktigt nöjd med besöket där vad gäller shoppingen. Hittade massa saker till Molly och den ännu ofödda lilla tjej som gottar sig i magen. Så jag är supernöjd!

Imorse stannade vi för övrigt på Scandic i Mölndal och laddade upp med hotellfrukost. Dyrt.. Men värt! För mig blev det inte dyrt då jag blev bjuden. Men pappa tyckte nog att det var värt det också :)

Molly är hos farmor och Kent nu och Daniel är i full gång med festen hemma med sina kollegor. Direkt vi kommer till Grums tar jag bilen hem och lämnar alla varor jag köpt. Sen åker jag till Molly för att krypa ner brevid henne och sova. Lovade henne att jag skulle komma och sova med henne inatt. Saknar henne massor, så det gör jag mer än gärna :)

Från det ena till det andra.. Man åker ju förbi Liseberg där det är massor med ljus överallt. Jag vill dit nån gång! Jag blir lika sugen varje gång jag åker förbi där under juletider, så nu har jag nog snart samlat ihop minnesbilder för att ta tag i att planera en resa dit. Inte i år.. Men kanske nästa år? ;)

Av Marie Gulliksson - 7 december 2012 22:40

Får bli ett microinlägg.. Pappa och Ywonne käkade mat hos oss ikväll. Pappa hjälpte oss också att få ner alla överflödiga soffor och soffbord till källaren. Nu slipper allt trängas i vardagsrummet! Vi har köpt ny soffa nämligen.. Bilder kommer senare! Vi är supernöjda hur som helst!

Just nu ligger jag nerbäddad hemma hos pappa. Inatt börjar färden mot Ullared! Ska stångas lite med tanterna där nere :) jag har ju iaf magen som ett bra vapen! Myste till det lite extra med Daniel och Molly ikväll också. Kommer sakna mina hjärtan! Även om det vara är för ett dygn ;)

Ovido - Quiz & Flashcards