mariemedstortm

Alla inlägg under november 2012

Av Marie Gulliksson - 25 november 2012 00:03

Molly vaknade verkligen klockan sex imorse. SEX! Lite väl tidigt tycker jag. Hon orkade ligga kvar ganska lugnt i sängen till klockan var sju och sen tog jag fram min iPad, så hon kikade på lite tv-program i nån timme.. Välbehövligt för både mig och Daniel kan jag säga.

Vi hade en riktigt mysig morgon och förmiddag. Eller hela dagen har egentligen varit supermysig och Molly har varit på sitt absolut bästa humör! Klockan tolv bar det iväg till Bergvik för att leta present till Ellie. Hon fyller ett år imorgon och vi skulle dit och fira henne idag. Vi hittade ett gulligt grytset till henne, som blev succé :)

På kalaset i Forshaga blev det också succé. Molly och Ellie lekte jättefint tillsammans och verkade ha väldigt kul ihop. Lämnade tyvärr mobilen i bilen, så några bilder har jag inte att bjuda på. Kalaset började kl två och vi kom därifrån kl sex. Det var två väldigt trötta tjejer som sa hejda till varandra just då. Molly somnade skönt i bilen på väg hem!

När vi kom hem fick det bli lite kvällsmat och lördagsgodis efter det. Till Mollys förtjusning såklart :) Daniel fick för sig att göra rent vattenlåsen i huset.. Vart nu det kom ifrån. Men jag är glad att jag slipper det, så det är bäst att låta honom göra det när han väl kommer på det, hehe. Inte min favoritsyssla direkt!

Nu är det verkligen läge att säga godnatt, så nattinatti fina ni! Imorgon väntas storstäd och lunchbesök av Elin och lille Felix!

Av Marie Gulliksson - 24 november 2012 09:55

Som jag skrev i tidigare inlägg, var Molly ganska pigg på förmiddagen igår. Hon mådde bättre och bättre ju längre dagen gick och blev piggare och piggare. Vilket kändes skönt! När moster vaknade och gick upp och åt frukost tog vi sen en tur till stan. Hon skulle köpa julklapp till Alicia och vi skulle köpa pellets, så vi åkte till Bergvik. Passade på att äta lunch tillsammans också.

När vi kom hem var jag helt slut! Vi var på Bergvik i nån timme bara. Sen åkte vi till Willys och handlade jag och Molly. När jag kom hem ville jag bara skrika. Varje steg jag tog kändes i hela kroppen. Nu har jag inte bara känning av foglossningen i ljumskarna, utan nu går det ner i ena skinkan också. Känns ju inte så kul att inte ens kunna vara på Bergvik i någon timme utan att kroppen inte klarar av det. Men men.. EN månad kvar!!

Molly fick två presenter av moster också. En mugg med lite porslinsfärg till, så hon kunde måla sin alldeles egna mugg. Och några mindre pärlplattor i olika former. Molly tjatade hela vägen hem om att "jag vill måla muggen först, SEN pärla!" Så det var det vi gjorde när vi kom hem :). Hon var riktigt duktig och vi satt och pysslade i ungefär en timme innan hon ville göra annat.

Istället för fruktmys igår, blev det grönsaksmys istället! Men det gick lika bra det. Vi skulle ju ha dipp till egentligen, men jag glömde ju köpa det i all hast, hehe. Så det fick bli lite torrt. Molly åt som bara den, så det gick hem det också. Hon tjatade inte en enda gång om godis - det går framåt minsann.

Idag väntas 1-års kalas i Forshaga och nån gång under helgen ska vi få tid till storstädning innan julpyntet åker upp! Känns inte som om dygnet räcker till riktigt ;)

Av Marie Gulliksson - 23 november 2012 10:18

Ja, så fick det bli. Molly får vara hemma och vila upp sig. Hon sov ganska dåligt inatt och vaknade innan klockan sex imorse. Hon var trött och hängig, vilket inte är så konstigt. Nu har hon dock blivit lite piggare. Hon är inne på sin tredje clementin nu och c-vitamin är ju bra för kroppen!

Min syster är här också. Dock lånar hon min säng nu. Inte för att vara osocial, utan för att hon har jobbat inatt. Så skulle hon börja jobba klockan tre idag igen, så istället för att åka hela vägen hem till Säffle så lånar hon sovplats här istället. Molly tycker det är kul! Hon frågar hela tiden när hon får väcka moster :) Två timmar kvar tills dess, så hon hinner fråga fler gånger, hehe.

Jag har precis betalat alla räkningar. Tycker det är skönt att få det gjort direkt lönen kommit, så man har det överstökat! Daniel däremot är raka motsatsen. Vill gärna vänta en dag extra eller två. Sånt orkar jag inte med :) Medan jag gjorde det, satt Molly mittemot och pärlade. Perfekt sysselsättning på morgonen. Lugnt och stilla :)

Om Molly fortsätter vara så här pigg, så blir det en tur till stan för att köpa pellets. Börjar tryta i tanken. Snart dags att köpa en hel pall tycker jag. Drygt att behöva åka och köpa flera gånger i månaden så här som vi gör nu.

Trevlig fredag på er!

Av Marie Gulliksson - 22 november 2012 22:07

Fick ett samtal från dagis idag vid halv tre ungefär, där de sa att Molly varit ganska hängig och klagade på ont i magen. Jag fick ringa till Daniel och han åkte och hämtade henne direkt. Jag åkte och köpte diverse grejer på affären ifall det va nån släng av magsjuka, men det visade det sig att hon fick slippa den hör gången. Hon har varit ganska pigg under eftermiddagen ock kvällen. Ätit och druckit bra också.. Hon har sovit ganska dåligt under veckan dock, så det kan vara så att hon är lite trött och sliten efter en lång vecka med långa dagar på dagis. Vi får se hur hon mår imorgon bitti, om hon mår som vanligt och är den pigga och glada Molly vi är vana vid, så blir det en sista dag på dagis innan helgvila. Om hon är hängig däremot, så stannar jag hemma med henne.

Nu blir det en varm, lång dusch för min del. Välbehövligt. Mer än välbehövligt.

Av Marie Gulliksson - 22 november 2012 12:31

Idag har jag gått in i vecka 34. Alltså sex veckor kvar till bf och fyra veckor kvar på jobbet. Känns så jäkla konstigt.

Berättade för Molly att det snart är dags att öppna första luckan i adventskalendern och att det är jul om en månad. Hon ser verkligen fram emot det och det är riktigt spännande för henne. Så det är det enda hon pratar om för tillfället. När får jag öppna lucka? När får jag öppna klappar? Innan det var det bara tjat om när lillasyster kommer osv, hehe. Vilka kontraster ;)

Pratade med sjukgymnasten förut också. Så på tisdag ska jag testa på vattengympa. Vi får se om det hjälper eller stjälper. Som sagt - håll tummarna!

Av Marie Gulliksson - 21 november 2012 21:25

Hade tid hos barnmorskan idag kl ett. När jag kom dit visade det sig att min barnmorska var hemma med sitt ena barn som hade åkt på magsjuka. Det blev inte inställt som tur var, utan jag fick träffa en annan som tog emot mig istället. Hon var supertrevlig, så det gick ju lika bra det.

Allt såg bra ut. Jag lämnade blodprov, kollade blodtrycket, mätte magen osv precis som jag trodde. Ligger precis på kurvan för vad som är normalt. Med Molly låg jag högt över det strecket. Men då vägde Molly 4 kg när hon kom ut också. Barnmorskan sa att lillasyster antagligen är lite mindre än vad Molly var. Vilket känns helt okej för min del :) sen fick jag veta att hon ligger med huvudet nedåt också. Det var fortfarande rörligt, men hon trodde inte att hon skulle lyckas göra någon kullerbytta där inne så hon hamnar åt fel håll. Hon sa också att hon låg lite på sniskan. Dom brukar oftast ligga med ryggen utåt. Men när hon skulle lyssna på hjärtat så fick hon det inte att höras så starkt. Då kände hon lite på magen igen och märkte att hon låg lite på sniskan. Nästan lite mer på sidan och med benen utåt mot min mage. Inte mot min rygg, så som det brukar vara. Så det var lite svårt att få tydliga hjärtslag när det var ett par ben i vägen :) Till slut fick hon till det och det lät jättefint.

Pratade om foglossningen också och jag ska få testa på vattengympa. Det känns skönt faktiskt. Ska ringa sjukgymnasten på Gripen imorgon och se om det finns plats för mig. Vattengympan är på tisdagar kl åtta på morgonen. Så jag missar ju en del av arbetsdagen isf. Men hellre att jag missar några timmar en dag, än att jag måste sjukskriva mig! Det vill jag verkligen INTE! Så om jag får plats i gruppen, så blir väl första gången redan på tisdag. Håll tummarna!

Av Marie Gulliksson - 20 november 2012 23:02

Provade på en "ny" maträtt idag - pasta och kycklinggryta med soltorkade tomater. Det blev succé! Ny och ny kan man nog inte kalla den heller, den har nog gjorts förut, hehe. Men ny för mig iaf! Både Molly och Daniel gillade den, vilket är ett bra betyg. Började med att fräsa lök och steka kycklingen som jag skurit i bitar. Sen hällde jag på de marinerade soltorkade tomaterna och öste sen på grädden. Lite lite soja hade jag i också. Kryddade kycklingen med salt och grillkrydda. Behövdes inte så mycket kryddor eftersom marinaden till tomaterna ger väldigt mycket smak. Gott blev det hur som helst! Och lättlagat! Gott och lättlagat - hur bra!? :)

Imorgon är det dags för ett nytt rutinbesök hos barnmorskan. Det gamla vanliga alltså - lyssna på hjärtat på bebisen och jag antar att jag får ge lite blod, ta blodtryck och att hon mäter magen på mig. Ska prata lite med henne om foglossningen ock, då mötet med sjukgymnasten blev en besvikelse. Kommer antagligen få börja på vattengympa på CSK på tisdagar. så får vi se om det hjälper! På tal om krämpor.. Märkte en rolig sak förut när jag satt på soffkanten, framför tvn, efter jag hade duschat. Jag vet ju att mina fötter och underben blivit svullna under senare tiden av graviditeten. Men jag märkte att jag inte har några fotknölar kvar? SÅ svullet är det. Jag har väldigt smala och beniga fötter annars, så jag blev lite förvånad. Får väl fixa fram ett par stödstrumpor snart, för det börjar bli lite trångt i skorna, minsann :) men stödstrumpor känns lite Old fashion, haha.

Från det ena till det andra - Daniel har börjat klaga på att jag snarkar. WHAT!? Jag snarkar aldrig! Väldigt sällan iaf. Nu har det gått så långt att vissa gånger har han fått gått ut i vardagsrummet, för att sova på soffan. Jag snarkar inte bara, utan jag snarkar verkligen högljutt! "Men knuffa på mig då?, säger jag.. Han säger att han gör det, men jag är tveksam. Jag är sjukt lättväckt, så jag vet inte vad jag ska tro där :) det enda jag har till mitt försvar är att säga att jag iaf inte gör det med flit, hehe.

Lägger mig med en härlig halsbränna och ett gött illamående. Stay positive!!
Godnatt!

Av Marie Gulliksson - 20 november 2012 07:19

Igår när jag och Molly kom hem efter en dag med jobb och dagis, så stod Daniel i full gång med att laga mat. Och vilken lyxmat sen :) potatisgratäng med fläskfilé provencal som det så fint heter. Riktigt gott! Och glad blev jag över att slippa laga mat också. Skönt! Istället gick jag loss med dammsugaren, så blev det lite städat också :)

nu tar vi tag i arbetsdagen!

Ovido - Quiz & Flashcards