mariemedstortm

Alla inlägg under november 2012

Av Marie Gulliksson - 19 november 2012 21:06

Klockan tre idag skulle jag till sjukgymnasten. Trodde att man skulle få prata enskilt med en sjukgymnast. Men när jag kom dit så visade det sig att det bara var en informationsträff, där dom pratade allmänt om olika saker som kunde drabba en under en graviditet. Blev en aning besviken, då jag trodde att jag skulle få personlig hjälp. Ska till barnmorskan på onsdag, så får prata mer med henne då. Tveksam till att jag kommer få nån hjälp nu faktiskt. Känns ganska hopplöst.

När jag ändå var på Gripen, så gick jag förbi MVC och slängde mig på vågen. Det skulle jag inte ha gjort. Höll på att brista ut i "vad i heeeelvete" precis där och då. Jag var där för fyra veckor sen och då vägde jag 82kg, vilket kändes helt okej just då. Nu tänkte jag att jag kan inte ha gått upp så mycket på fyra veckor bara. Men tji fick jag. 6 kg - SEX KILO har jag gått upp! Jag väger för fasen 88 kg!! Nog hoppas jag på att det är mycket vätska som bubblat upp i kroppen på mig. För två veckor sen fick jag ta av mig min förlovningsring, för att mina händer har svullnat upp rejält. Mina ben och fötter är också rejält svullna. Så jag skyller på det! Så det så.. Känns lite väl trist att det visade så där på vågen, när jag ändå har minskat enormt på godisintaget och har börjat äta mycket mindre portioner. Men men, vore ju dumt att sluta med det nu.. Nu är det som det är och det är bara att ge järnet efter förlossningen för att komma i form igen! Tro mig.. Komma i form SKA jag göra och det med besked!

Av Marie Gulliksson - 19 november 2012 07:31

Den här helgen har bara susat förbi. Med två tre-åringar och en sex-månaders har tiden bara rusat förbi. I lördags kväll fick jag testa på att vara trebarnsmamma för nån timme, plus att vara höggravid samtidigt. Det var ingen höjdare. Molly och Nowa härjade ju runt som vanligt och jag plockade ihop efter middagen och Neo satt i gåstolen. Då gick det jättebra. Ända tills Molly kom och skvallrade om att Nowa hade ritat Molly med tusch på hela armen. Min första tanke var "bara ni inte har ritat nån annanstans, som på väggarna eller på tvn". Det hade dom inte.. Så bort med pennorna och på med tvn och fram med lördgsgodiset! Bra tajming att klockan var sex ändå :)

Söndag morgon fick jag ta Neo några timmar så brorsan fick sova ett tag. Neo var utan mamma Emma på natten för första gången och det ville han inte gå med på riktigt. Så det blev en lång natt för brorsan. Så då får man ställa upp och hjälpa till! Mormor/farmor till Molly och Nowa kom och hälsade på en snabbis också, vi bjöd på chokladbollar som ungarna bakade under dagen.

På eftermiddagen tog brorsan med sig Nowa och Emma till ishallen för att titta på lite ishockey. Molly vart överlycklig över att få följa med. Jag stannade hemma med Neo. Mysigt :) på kvällen somnade Molly som en stock direkt efter Bolibompa. För mig och Daniel blev det solsidan och sen filmen Ted. Som var ganska bra faktiskt. Sen somnade VI som stockar också :)

Av Marie Gulliksson - 17 november 2012 21:10

Jag och Molly åkte till morfar i förmiddags och ställde bilen där, för att sen gå till lekparken som är i närheten av där dom bor. Det var en hit! Även om vädret var grått, grått och åter grått, så slapp vi iaf regnet. Molly gungade, åkte rutschkana och sprang runt som en annan tok. Efter det fick morfar lite påhälsning när vi skulle hämta bilen. Dom passade Minna också, så Molly fick leka med henne en stund innan det bar iväg till Ica och godispalatset. Lördagsgodiset får man ju inte missa, konstaterade Molly innan vi åkte dit :)

När vi kom hem tajmade brorsan det perfekt med att parkera hemma hos oss. Så Molly och Nowa har härjat non stop sen kl 15. Molly har slocknat som en stock nu. Men hon lär vakna som vanligt kl 7 imorgon bitti för att börja leka direkt. Hon kan inte riktigt hejda sig när vi har besök här hemma.

Nu är det dags för lite vuxentid, utan massa tjötande barn runtomkring :)

Av Marie Gulliksson - 16 november 2012 09:17

Äntligen helg! Det firar vi med att gå in i vecka 33 helt plötsligt, bara så där. Den här veckan har gått galet fort och det är faktiskt ganska skönt. Jag brukar vilja bromsa tiden lite, men helst inte nu. Nu får det gärna gå undan. Det här året får gärna vara över för min del, NU. Sen kan vi sakta ner lite igen.

I helgen väntas besök från brorsan, Neo och Nowa. Alltid lika härligt när ungarna får spendera lite bus-tid tillsammans :) annars ska vi försöka greja lite hemma som vanligt. Det finns alltid nåt att göra!

Av Marie Gulliksson - 15 november 2012 20:49

Sitter och tittar på TV3 på programmet "aldrig mera fet". När jag tittar känner jag av känslan att jag känner igen honom. I och med hans grova värmländska och skymten av hans mor, så insåg jag att vi bodde på samma gata när jag var liten. I Slottsbron. Min syster umgicks med hans yngre syster Therese väldigt mycket vad jag minns. Fick sen bekräftat av min bror att det va han. Lite häftigt, så nu ska vi se hur mycket han går ner i vikt!

Molly var riktigt söt idag när vi kom hem efter jobb och dagis. Hon är alltid söt, men var så klart lite extra söt just då. När jag stod och gräddade våfflorna, som blev middagen idag, kom hon fram till mig och sa "jag vill pussa bebisen, mamma". Så pussade hon magen på mig :) Jag blev ju helt ställd, så var tvungen att be henne göra om det så jag kunde få ta ett kort under tiden :) Mammas gullunge! Hon kommer bli en fin storasyster! Den bästa!

Av Marie Gulliksson - 14 november 2012 22:45

Har äntligen fått tummen ur och ringt till mödravården angående min foglossning, som blir värre och värre för varje vecka som går. Man ska inte klaga kanske, men så här ska det inte va. Idag har det tagits till en ny nivå.. Igen. Jag har haft stora problem på jobbet, där varje steg jag tar vill få mig att börja lipa. Jag har fem veckor kvar att jobba, vilket jag verkligen vill klara av! Hoppas på att det inte blir värre nu iaf..

När jag pratade med barnmorskan idag sa hon att det egentligen är en sjukgymnast jag ska prata med. Har hört från min egen barnmorska att Gripen har en sjukgymnast som kommer dit vissa dagar i månaden, för att ge lite tips och råd till just gravida. Med min tur så var nästa gång redan på måndag. Så då får jag hålla tummarna för att jag får hjälp!

Nog om tråkigheter.. Jag har precis sett matchen mellan Sverige - England. Vad hände där egentligen? Vinst med 4-2. Hatten av igen, Sverige!

Imorgon går jag in i vecka 33 - alltså 7 veckor kvar till bf. Jag räknar verkligen dagarna nu. Men snart. Snart är hon här :)

Av Marie Gulliksson - 13 november 2012 22:57

Har precis återuppstått efter att ha somnat tidigt på soffan idag. Helt slut tjej. Frågan är om jag kommer lyckas somna när jag lägger mig nu.. Vi får väl se.

Pappa var här under dagen och tog emot en kille från Inspectera, som skulle kolla runt lite i huset och försöka åtgärda våra "musproblem". Snällt av pappa, då vi slapp åka ifrån jobbet från stan för att göra detta. Tack, pappa! Så nu har vi lite modernare musfällor och råttgift utplacerat i huset. Molly kommer inte åt dom heller. Det här började ju med att vi hörde krafsande i väggarna under nattetid. Vad vi har hört så har det bara varit en som krafsat. Så förhoppningsvis är det bara EN! Isf ska vi inte ha några problem längre, för vi fick fast en i musfällan i söndags. Vi har inte hört något sedan flera dagar tillbaka, så nu håller vi tummarna!

Nu är det sängdags, så får vi se hur lång tid det tar innan man somnar. Har nog insett under tiden jag skrivit inlägget att det inte kommer vara några problem alls. Säger nog snark ganska snabbt!

Av Marie Gulliksson - 12 november 2012 21:57

En måndag av ett lite annorlunda slag. Hämtade Molly från dagis efter en lång och dryg dag på jobbet, där inte mycket fungerade idag. Vi smet direkt hem och plockade lite, då farfar och Peter skulle komma på besök. Till Mollys stora förtjusning. När dom kom käkade vi tacos (måndagslyx). Så vi hade en riktig mysmåndag idag! Molly slocknade i soffan lite senare och nu är det min tur att sova! Mycket rabblande här nu.. Men jag vill sova! :)

Ovido - Quiz & Flashcards