mariemedstortm

Alla inlägg under november 2012

Av Marie Gulliksson - 7 november 2012 21:01

Direkt efter jobbet idag smet jag iväg och köpte en amningskudde. Hade aldrig en sån när Molly var liten, men har alltid varit nyfiken på en. När jag skulle amma Molly bullade jag alltid upp en massa kuddar runt omkring mig så jag hade stöd åt armarna. Måste säga att det här känns lite smidigare. Så vi får hoppas att den kommer till användning!

Sitter för övrigt med halsont och en ömmande kropp. Undrar om det är nån förkylning på gång. Men har fått i mig massor med c-vitamin och en hel del vatten i hopp om att det snart försvinner. Har inte tid att vara sjuk!

Idag blev middagen lite bättre.. Inga mjöliga potatisbullar här inte, hehe. Molly beställde stuvade makaroner och köttbullar. Bra idé av henne må jag säga. Och gott blev det! Härligt med husmanskost! Och stuvade makaroner är väl ändå husmanskost när den är som bäst ;)

Av Marie Gulliksson - 7 november 2012 15:33

Nu har jag tagit tag i mitt enorma godissug.. genom att slopa det HELT! Galet hur mycket skit jag har ätit de senaste månaderna. Och om jag ska komma någorlunda i form relativt snabbt efter graviditeten, så gäller det nog att ha ett litet (läs; stort) försprång. Därför är det slut på godis och skräpmat. Jag har klarat mig i hela två dagar redan, haha. Nej, men än så länge går det väldigt bra. Säger inte att jag inte är sugen ALLS, men det är inte SÅ svårt som jag trodde. Om jag blir sugen på nåt tar jag snabbt fram en frukt istället. Vilket är bättre!


Längtar så tills lillsessan kommer till världen, så jag kan börja träna igen. Nu menar jag inte att det är det som är viktigast.. träningen. Det viktiga är HON så klart! Men träning är en stor del av mitt liv och det har det alltid varit. Men som sagt, barnen är prio ETT! Just nu kan jag inte röra mig alls. Foglossningen gör sitt och jag pallar inte att gå 100 m ens. För att inte prata om att kunna vända sig i sängen ordentligt! Knäppa saker man saknar egentligen. Att kunna ta promenader, vända sig i sängen, sova på MAGE, träna, resa sig upp ur soffan och sängen utan att det tar 5 minuter. Ja ni, det finns massor. Men snart är hon äntligen här! 63 dagar kvar!   

Av Marie Gulliksson - 6 november 2012 22:39

Skulle testa på att göra potatisbullar efter jobbet idag tänkte jag. Vilken dum idé DET visade sig vara då minsann. Totalt misslyckat, haha. Inte ens Molly ville äta maten. Kunde inte direkt klandra henne. Så det fick bli lite smörgås och frukt istället, vilket funkade minst lika bra för Molly! Jag åt faktiskt upp det jag tog till mig, men den matlådan jag gjorde i ordning och ställde in i kylskåpet - låter jag nog stå kvar där imorgon bitti... De blev alldeles för mjöliga på nåt vis. Usch! Ingen höjdare alls..

Idag har jag fått lära mig nåt nytt på jobbet. Vilket alltid är kul så klart! Kul med lite förändring. Hur som helst så börjar det bli alldeles för tungt för mig att stå vid maskinen, därför har jag fått andra uppgifter. Nu är det mer att sitta vid datorn och fixa grejer i systemet. Fixa och trixa lite helt enkelt. Jag tycker det är kul! Det slog mig förut idag att jag inte har alls länge kvar att jobba innan jag går på långledigheten. Närmare bestämt 33 arbetsdagar! Känns sjukt egentligen.. Efter det är det bara två veckor kvar till beräknad förlossning. Vilket också känns sjukt! Känns som om det var igår som jag tog graviditetstestet och fick se att det var positivt. Då med blandade känslor, just pga jobbet. Jag har ju ingen fast tjänst, utan är tillsvidareanställd och blir förlängd med ett år i taget i princip. När jag blev gravid trodde jag det var kört. Men mina chefer har varit helt underbara! De vill ha mig kvar och jag vill inget hellre än att jobba kvar heller! Jag trivs oerhört bra och det är få förunnat.. Jag är så himla tacksam och glad över att de hjälper mig och ställer upp som dom gör. De hade lika gärna kunnat säga hej då och anställt nån annan direkt. Jag, om någon annan, är överlycklig över att det inte blev så :)

Nu lever mina trötta ögon sitt eget liv.. Dags att knyta benhögen. Klockan ringer strax efter fem som vanligt. God natt allesammans!

Av Marie Gulliksson - 5 november 2012 23:34

Ligger i sängen - försöker sova - men har en liten dam i magen som vill annat. Det sägs att barnen har samma dygnsrytm ute i verkliga livet som i mammans mage. Då vet vi ju vad jag har att se fram emot! Just nu tycker jag nog att hon aldrig sover.. Det händer alltid nånting där inne. Även fast jag läste häromdan att de just nu sover 90-95% av tiden. Bullshit! :) våran sessa vill vara unik just på det sättet tydligen.

Från det ena till det andra... Testade ett nytt, men väldigt enkelt, recept idag. Varvade kassler och ananasringar i en form. Blandade sedan grädde, chilisås och lite salt och vitpeppar i en bunke, som jag sen hällde över kasslern och ananasen. Kokade ris till det. Det blev succé! Jäklar va gott det var! Så enkelt, men så gott! Älskar den kombinationen. Vardagsmat SKA vara enkel, god och älskad av alla ;)

Nej.. Nu gör jag ett nytt försök att sluta ögonen och få lite sömn. Godnatt fina ni och godnatt lilla busfröt i magen <3

Av Marie Gulliksson - 5 november 2012 21:02

Jag och Daniel sitter och väntar på att "livet på andra sidan" ska börja. Nej, vi brukar inte titta på det direkt, men nu ska Daniels syster vara med där :) lite häftigt!

Dagen idag har bestått av jobb, matlagning, mys med Molly och nattlig av densamme, hehe.

Nu börjar det! Heja heja Linda :)

Av Marie Gulliksson - 5 november 2012 07:15

Har varit utan internet hela helgen hemma. Boxer levererar inte som dom ska kan man tycka. Problem från dag ett. Pga detta har jag inte kunnat vara en aktiv bloggerska, om man nu kan kalla mig det.

Helgen har iaf varit ganska mysig och trevlig. I fredags kom ju Sirpa och Kent och sov hos oss och på lördag efter frukost åkte vi till lekparken i Älvenäs. Eller ja.. Jag, Daniel och Molly tog en promenad dit och Sirpa och Kent tog bilen, hehe. Molly fick härja runt i lekparken ett tag innan vi begav oss hemåt. Eftersom mitt minne är som det är, så kommer jag inte ihåg resten av lördagen. Bra där. Vi gjorde förmodligen inget speciellt :)

Igår hade vi en fin dag. Vi åt en mysfrukost tillsammans och sen ringde Daniels telefon och han fick sticka till stan och jobba ett par timmar. Då passade jag och Molly på att ta en sväng till Ikea för att skaffa lite lampor till källaren och diverse småsaker för att få det lite mysigare där hemma. Kom hem med lite hyllor, ljusstakar och lite smått o gott och lampor förstås. När vi kom hem satte Molly på sig förklädet och ville baka, minsann. Så vi rörde ihop en kladdkaka lite snabbt. Vilket passade bra, då vi fick besök av farfar och faster till Molly på kvällen.

Summa sumarum - vi har haft en bra helg!

Av Marie Gulliksson - 2 november 2012 18:45

Fredagkväll och finbesök av svärmor och Kent som ska sova här inatt. Just nu är det Bolibompamys med Molly - snart kvällsmat! Vilket jag har längtat efter. Att man kan längta så efter lite vanlig hederlig kvällsmat. Rostat bröd och oboy. Vilken delikatess! Sen lär det bli diverse godsaker efter det, allt är som det ska :)

Förut badade vi i familjen lite bastu. Vilket också är en skön fredagssyssla. Det är så det ska va!

Nu väntar en riktig pensionärsfredag - med både dobidoo och Skavlan! Trevlig fredag!

Av Marie Gulliksson - 1 november 2012 22:02

Imorgon är det halvdag på jobbet och äntligen helg! Ser mer fram emot helgen än att få hoppa i säng om nån minut. Helg.. Låter väldigt bra ändå. Vi har som sagt absolut ingenting planerat. Vilket känns bra! I helgen vill jag bara va!

Idag har jag märkt av nåt konstigt. Lillan i magen lyckas, på nåt konstigt vis, sparka mig på ena höftbenet. Det högra. Snacka om att det ömmar. Men vad gör det. Man får sig några riktiga törnar ibland, men älskar när hon tumlar runt där inne. Att hon rör sig när jag rör henne. Att hon alltid svarar på beröring. Molly har börjat känna det också och när hon utbrister "mamma, mamma, jag kände!" i ren och skär lycka, värmer det lite extra i mammahjärtat.

Ovido - Quiz & Flashcards